Services

cuneco - center for produktivitet i byggeriet

30. maj. 2011 af Maja Skovgaard
Del på
Tags: Cuneco
cuneco udvikler det fælles grundlag for digitaliseret samarbejde i byggeri, anlæg og drift. Målet er øget effektivitet og produktivitet gennem bedre udveksling af informationer.

Se videoen: cuneco classification system forklaret på 3 minutter:

cuneco – center for produktivitet i byggeriet – er et udviklingsprojekt, der frem til 2015 udvikler, afprøver og implementerer fælles standarder for bedre udveksling af data gennem alle byggeriets processer fra idéfase og projektering over udførelse til drift og vedligehold. Standarderne skal være brugervenlige, it-egnede og tilstræbes at være kompatible med både nationale og internationale standarder.

cuneco drives under ledelse af foreningen bips i et partnersamarbejde med DTU/Aarhus universitet, byg- og driftsherrenetværket (repræsenteret ved Rudersdal Kommune), Dansk Standard og organisationsnetværket (FRI, DANSKE ARK, Dansk Byggeri, TEKNIQ, Bygherreforeningen og BAT-kartellet). cuneco finansieres med midler fra EU’s Regionalfond, Staten, Realdania og byggebranchens egenfinansiering.

Læs mere om cunecos organisation

Standarder baseret på efterspørgsel
Det primære sigte med cunecos arbejde er at skabe værdi, der hvor branchen efterspørger det. De standarder, der udvikles, skal både give værdi for den enkelte bruger, for virksomhederne og for branchen som helhed. Derfor foretager cuneco en indledende behovs- og værdianalyse, som skal være med til at prioritere og definere de projekter, der skal føre frem til de standarder, der skal udvikles. Standarderne bliver afprøvet på virkelige byggeprojekter for at sikre anvendelighed og it-egnethed.

Der er på forhånd udpeget fire indsatsområder, som cuneco skal udarbejde standarder og værktøjer inden for: Klassifikation, egenskabsdata, informationsniveauer og opmålingsregler.

Læs mere om cunecos projekter

Resultaterne samles i en database
De digitale standarder, værktøjer, tabeller og formater, der bliver udviklet af cuneco, vil blive tilgængelige for byggeriets aktører gennem Byggeriets Digitale Stamdata - en database hvor brugere kan hente værktøjer, data, best practice-manualer mv.

Hvad betyder 'cuneco'?
Navnet 'cuneco' er inspireret af ordet ’kuneco’, som betyder 'fællesskab' på det internationale sprog esperanto. K’et er blevet byttet ud med et c for center, men betydningen 'fællesskab' er stadig kernen i navnet og refererer til det fælles grundlag for digitaliseret samarbejde, som centret udvikler.
 

cuneco.dk vedligeholdes ikke

cuneco-projektet blev afsluttet i 2016. Dette website, cuneco.dk, er ikke vedligeholdt siden.

Du kan finde opdateret information om CCS på ccs.molio.dk

Nyheder

 • 21. sep. 2015

  Tværfagligt samarbejde mellem byggeriets uddannelser fremmer digitaliseringen Læs mere

 • 30. jul. 2015

  Belgisk developer afprøver CCS og klassifikationsprogrammet spine Læs mere

 • 2. jul. 2015

  CCS Måleregler er udgivet Læs mere

 • 2. jul. 2015

  Første møde i bips it-implementeringssupport Læs mere

 • 18. jun. 2015

  bips konference 2015 Læs mere