Services

Høringsseminar: Detaljerede og præcise leverancespecifikationer med ny informationsniveaumetode

8. nov. 2012 af Maja Skovgaard
Del på
Klare aftaler om udveksling af informationer i forbindelse med byggeriets leverancer er målet med cunecos nyudviklede metode for informationsniveauer. Se hvordan på cunecos næste høringsseminar.

cuneco er klar med nye resultater og inviterer til åbent høringsseminar den 29. november 2012 kl. 13-16. Denne gang gælder det et oplæg til en metode for leverancespecifikationer baseret på informationsniveaumetoden, som er en del af cuneco classification system (CCS). Metoden har en vigtig funktion i forhold til at skabe præcise, gennemskuelige aftaler mellem byggeriets parter, fx i forhold til hvilke informationer der skal afleveres/modtages ved en overgang mellem to parter. Metoden kan anvendes i hele byggeprocessen.

Informationsniveaumetoden hjælper til at specificere, hvilke egenskabsdata der fx skal foreligge for et vindue, der indgår i en rådgivende ingeniørs klima- og energiberegninger, på forskellige stadier i processen alt efter nøjagtigheden af beregningerne. Eller hvordan man kan håndtere komplekse leverancespecifikationer for forskellige tekniske områder, der udbydes på forskellige niveauer i forhold til fx conceptual design, detail design eller produktion/udførelse.

cuneco har indtil videre arbejdet med selve metoden for, hvordan informationsniveauerne struktureres og håndteres, hvilket vil være i fokus på høringsseminaret. Herefter skal indholdet for de enkelte informationsniveauer defineres i forhold til de enkelte emner indenfor funktionskrav, resultater og proces. Projektgruppen bag udviklingsarbejdet præsenterer sit oplæg og viser eksempler på anvendelse af CCS informationsniveaumetoden på høringsseminaret.

Høringsforløbet
Høringsrapport og kommentarskabelon bliver offentliggjort på cuneco.dk 2 uger før høringsseminaret. Alle er velkomne med skriftlige kommentarer til det fremlagte høringsmateriale frem til 4. januar 2013. Alle høringskommentarer offentliggøres på cuneco.dk. cuneco vil efterfølgende behandle høringskommentarerne, og offentliggør senere svarene og en revideret rapport på hjemmesiden.

Tid og sted
Høringsseminaret finder sted torsdag den 29. november 2012 kl. 13-16 
Charlottehaven, Hjørringgade 12C, 2100 København Ø (2 minutters gang fra Nordhavn Station).

Se kort over Charlottehaven

Tilmelding
Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig senest den 19. november 2012 kl. 12.00. Tilmeld dig til Maja Skovgaard, ms@bips.dk. Angiv venligst navn, virksomhed og din mailadresse.
 

cuneco.dk vedligeholdes ikke

cuneco-projektet blev afsluttet i 2016. Dette website, cuneco.dk, er ikke vedligeholdt siden.

Du kan finde opdateret information om CCS på ccs.molio.dk

Personlig adgang

Log ind for at få adgang til værktøjer og personlige favoritter.

Nyheder

 • 21. sep. 2015

  Tværfagligt samarbejde mellem byggeriets uddannelser fremmer digitaliseringen Læs mere

 • 30. jul. 2015

  Belgisk developer afprøver CCS og klassifikationsprogrammet spine Læs mere

 • 2. jul. 2015

  CCS Måleregler er udgivet Læs mere

 • 2. jul. 2015

  Første møde i bips it-implementeringssupport Læs mere

 • 18. jun. 2015

  bips konference 2015 Læs mere